Nog een kleine week te gaan.
11 oktober 2024 - Moramanga, Madagaskar
Ik weet werkelijk niet waar ik met de verhalen gebleven ben. Ik weet wel dat we een heel druk programma hebben en veel (te veel) in de bus door brengen. Reiisdagen van 11 uur zijn helaas geen uitzondering met weinig stops tussendoor. Maar je hebt ook dagen er bij, dat je weer weet waarom het reizen zo leuk is en dat is NU. Gisterenmiddag aangekomen en gisterenavond gelijk nachtfotografie gedaan. Dieren worden door gidsen gezocht, een lamp er op en klikken maar. Echt heel leuk om te doen en je krijgt best wel mooie foto's. Aan de andere kant verstoor je wel de rust in de natuur, en daar heb ik dan ook wel weer moeite mee. Maar het is maar 5 minuten.
Vandaag weer naar een nationaal park geweest en ik heb nog nooit van de indri-indri lemuur gehoord, maar wow, wat een ervaring. Ik kan het niet uploaden maar ik heb er wel een video van gemaakt. Eens in de zoveel tijd gaat deze lemuur geluid maken om zijn territorium te bepalen, maar wat prachtig. Wij stonden er plm 5 meter vanaf en de kippenvel stond op onze armen, het was ook indrukwekkend en oorverdovend hard.
Op dit moment zitten we in een eenvoudige lodge in heel mooie natuur. De natuur in Madagascar is heel verschillend. We zijn door diverse gebieden gereden, van woestijn naar rijstvelden en nu toch wel in een tropisch regenwoud (we waren al een keer bij een regenwoud en dit is weer een ander regenwoud,
Gisteren trouwens ook weer de hoofdstad aan gedaan. Wat een mierenhoop. Er wonen 3 miljoen mensen in deze stad. En wij maar klagen dat het bij ons zo druk is.
Morgen gaan we nog verder het (noord)oosten in - kanaal van pangalanes en dat is dan een beetje de laatste locatie. Waar we nu zitten doen we nog een keer voor 1 nacht over op de terugweg, omdat we - hahaha - anders teveel in de bus zitten. Ik wil reizen blijven doen, maar zeker niet in dit tempo.
Tot de volgende keer.
By the way, vanmiddag vrij gehad en er staan weer nieuwe foto's om te bekijken.
A. Menagie:13 oktober 2024Prachtige fotos, vooral die naaktfoto’s van die kippen of zoiets.